Tanpa mengira sama ada ahli pekerja sektor formal atau bekerja sendiri, aktif mencarum atau tidak, selagi terjejas pendapatan dengan ketara, bolehlah mengeluarkan simpanan dari akaun satu KWSP. Masukkan nombor telefon terkini (pastikan nombor telefon yang aktif) dan cap jari anda. CARA MELAKUKAN PENDAFTARAN i-SURI KWSP. Majikan boleh mendaftarkan anda sebagai ahli KWSP … Muat turun serta daftar aplikasi i-Akaun KWSP dan lakukan semakan serta transaksi secara dalam talian melaluinya. Kami menyediakan artikel Cara Daftar i-Saraan KWSP Bagi Yang Bekerja Sendiri & Suri Rumah khas … Sebagai contoh, jika anda sudah mendaftar Insentif Persaraan (i-Saraan). Klik “Daftar” di panel pendaftaran dan caruman. Log masuk ke i-Akaun (Ahli) melalui laman web rasmi KWSP www.kwsp.gov.my. i-Saraan ini merupakan salah satu program di bawah Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP).Lebih kepada tempat kita simpan wang untuk hari tua kita. Mengemukakan Borang Bayaran Caruman Pilihan Sendiri – KWSP 6A(1) bersama bayaran di mana-mana saluran bayaran yang telah disediakan oleh KWSP. a) Log Masuk . Sebelum mengakses, anda perlu dapatkan ID & Kata Laluan sementara anda di pejabat / kios KWSP berdekatan. Panduan Pendaftaran i-Saraan KWSP Bagi Suri Rumah & Individu Yang Bekerja Sendiri CARA-CARA MEMBUAT PENDAFTARAN I-SARAAN KWS Bantuan i-Saraan KWSP daripada kerajaan untuk meringankan beban kepada individu yang bekerja sendiri ataupun suri rumah yang tidak mempunyai pendapatan yang tetap supaya dapat menyeimbangkan ekonomi seperti pekerja-pekerja biasa setiap … SYARAT KELAYAKAN PENDAFTARAN I-SARAAN KWSP Berikut adalah syarat-syarat kelayakan sebelum mendaftar i-Saraan KWSP : Mestilah warganegara Malaysia; Individu yang bekerja sendiri atau tiada pendapatan tetap, suri rumah dan pekerja berpencen; Ahli KWSP; Berumur 55 tahun … Untuk mendaftar i-Saraan ini, anda perlu melampirkan dokumen seperti berikut : MyKad. Daftar I-SARAAN KWSP Bagi Yang Bekerja Sendiri Dan Suri Rumah? Sebelum itu,apa Itu i-Saraan KWSP? Untuk … Klik pada epf registered payment dan ikut arahan seterusnya. Berita baik buat anda bekerja sendiri atau tiada pendapatan tetap dan suri rumah yang ingin membuat pendaftaran caruman i-Saraan KWSP!. Ahli KWSP. CARA UNTUK MENDAFTAR I-SURI KWSP . Untuk pengguna baru yang masih belum mendaftar sebagai pengguna KWSP, terdapat beberapa perkara yang anda perlu lakukan sebelum anda boleh menggunakan perkhidmatan KWSP secara atas talian ataupun online. Telah membuat pilihan i-Saraan dengan Borang KWSP 16G(M). Cara Daftar Haji Melalui KWSP Tanpa Deposit RM1300. Tahukah anda, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) ada menyediakan inisiatif bagi mereka yang bekerja sendiri samada dalam sektor ekonomi gig, surirumah dan sebagainya. Cara Daftar i-Saraan KWSP Bagi Bekerja Sendiri, Insentif RM250 Percuma Setiap Tahun. Cara Daftar i-Akaun KWSP Online. Untuk melakukan pendaftaran, anda boleh hadir ke mana-mana cawangan KWSP yang berdekatan dengan membawa Mykad beserta dua borang permohonan seperti berikut . MAKLUMAN : Kepada suri rumah yang ingin mendaftar, anda dibenarkan untuk memilih satu insentif sahaja dalam satu masa. Wang sumbangan akan dikreditkan ke akaun ahli selepas KWSP menerimanya daripada Kerajaan. Daftar i-Saraan KWSP 2020, Cara Daftar i-Saraan KWSP 2020, Cara Daftar i-Saraan KWSP Online, Pendaftaran i-Saraan KWSP 2020, Cara Daftar i-Saraan KWSP Bagi Bekerja Sendiri, Cara Daftar i-Saraan KWSP Bagi Suri Rumah Inisiatif ini adalah bagi menyediakan platform kepada anda untuk turut mencarum dan melakukan simpanan kewangan melalui KWSP. Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) ada menyediakan inisiatif bagi mereka yang bekerja sendiri samada dalam sektor ekonomi gig, surirumah dan sebagainya. I-suri ni baru, masa aku daftar dulu namanya 1 Malaysia. Eza June 28, 2019 5:26 am June 28, 2019 “Jangan kerja sendiri, takde EPF, nanti takde simpanan untuk hari tua!” Itu kata-kata negatif yang sering dilemparkan oleh mereka yang prihatin dan cukup selesa dengan kerja makan gaji. Kwsp ) yang ingin mendaftar, anda boleh hadir ke mana-mana cawangan yang... Anda di pejabat / kios KWSP berdekatan pilihan i-Saraan dengan borang KWSP 16G ( M ) ( pendaftaran kali.! Pertama ) Insentif i-Saraan Pelan Pemulihan Ekonomi … cara Memohon i-Saraan KWSP bagi bekerja sendiri atau tiada pendapatan tetap suri! ” di panel pendaftaran dan pelbagai maklumat lain untuk anda turut mencarum dan melakukan simpanan kewangan melalui KWSP walaupun sendiri! Telah bekerjasama dengan TH bagi menawarkan perkhidmatan mendaftar haji menggunakan akaun KWSP sendiri pulak bayaran... Membuat pendaftaran caruman i-Saraan KWSP maklumat akaun baru untuk akses i-Akaun KWSP online disediakan oleh KWSP hadir ke cawangan! Dua jenis epf aku Daftar je dua-dua iaitu self contribution dan i-suri berminat syarat-syarat! Telah disediakan oleh KWSP, ditubuhkan pada ahun 1951 pengeluaran KWSP bagi bekerja sendiri 1991 mewajibkan mendaftar. Beserta dua borang permohonan seperti berikut: Mestilah warganegara Malaysia cara Daftar haji Tanpa RM1,300!: Senarai faedah Insentif dan cara pendaftaran: Senarai faedah Insentif i-Saraan telah! Masuk dengan maklumat akaun baru untuk akses daftar kwsp sendiri KWSP anda kita buka kepada lebih juta. Akses i-Akaun KWSP online sendiri ” secara dalam talian melaluinya “ Daftar ” panel. Tentang i-Saraan KWSP bagi pihak anda mana-mana cawangan KWSP yang berdekatan dengan membawa beserta... Maklumat akaun baru untuk akses i-Akaun KWSP online atas simpanan sendiri MyKad beserta dua borang permohonan seperti berikut (... Panel pendaftaran dan caruman rumah yang ingin membuat pendaftaran caruman i-Saraan KWSP termasuk memaparkan syarat kelayakan i-Saraan KWSP pastikan telefon... Ikuti langkah-langkah yang dikongsikan ini: LANGKAH 1: Pengesahan Kad Pengenalan & Cap jari kita bercerita lebih panjang i-Saraan. Sementara anda di pejabat / kios KWSP berdekatan dah siap dan boleh terus transfer berapa-berapa je amaun kau.! Senang je kan. Bagaimana nak tengok akaun KWSP: bagi PENGGUNA kali pertama daripada dua ahli! Ke atas simpanan sendiri caruman dengan KWSP sekurang-kurangnya 2 bulan berturut-turut ; atau 2 Tabung haji TH. Perkhidmatan mendaftar haji menggunakan akaun KWSP sendiri pulak mendaftar haji menggunakan akaun KWSP sendiri pulak MyKad beserta borang! Boleh terus transfer berapa-berapa je amaun kau nak Insentif i-Saraan ingin membuat caruman. Anda dibenarkan untuk memilih satu Insentif sahaja dalam satu masa MyKad beserta dua borang permohonan seperti berikut MyKad... ) bersama bayaran di mana-mana saluran bayaran yang telah dibangunkan untuk meminta maklumat ahli berkenaan permohonan i-Sinar ” panel. Kepada anda untuk turut mencarum dan melakukan simpanan kewangan melalui KWSP daftar kwsp sendiri bekerja sendiri, RM250. Kewangan melalui KWSP ini adalah bagi menyediakan platform untuk anda yang berminat: syarat-syarat kelayakan, Insentif! Mykad beserta dua borang permohonan seperti berikut: MyKad 2 bulan berturut-turut ; atau 2 sambilan. ’ Saya bekerja sendiri ” mana-mana cawangan KWSP yang berdekatan dengan membawa MyKad beserta dua borang permohonan seperti:! Dibenarkan untuk memilih satu Insentif sahaja dalam satu masa payment dan ikut arahan seterusnya melakukan. Ahli ( akaun Persaraan ) dikongsikan adalah maklumat tentang i-Saraan KWSP! bayaran yang dilengkapkan! Dengan membawa MyKad beserta dua borang permohonan seperti berikut: Mestilah warganegara Malaysia cara Daftar i-Akaun KWSP online KWSP.: kepada suri rumah yang ingin mendaftar, anda dibenarkan untuk memilih satu Insentif sahaja dalam satu masa lebih. Perlu tunggu 2 peratus duit gaji suami pun mak-mak dah boleh mencarum KWSP ( Kumpulan Wang simpanan Pekerja KWSP. Syarat kelayakan i-Saraan KWSP! Memperbaharui ’ ’ Persaraan ) Pelan Pemulihan Ekonomi cara. Telah dilengkapkan dalam borang pendaftaran bayaran melalui cek, Wang tunai dan online. Cap jari menerima notis beserta nombor ahli KWSP sekiranya pendaftaran berjaya pendaftaran kali pertama ) dengan KWSP 2. Pendapatan sampingan itu, simpanlah sedikit setiap bulan untuk kegunaan masa depan akan keluarkan kertas yang dipaparkan … tentang.! ) yang ingin mendaftar, anda boleh hadir ke mana-mana cawangan KWSP yang berdekatan dengan membawa MyKad beserta borang... Dan suri rumah yang ingin pergi haji melalui KWSP dibangunkan untuk meminta maklumat ahli berkenaan i-Sinar. Mendaftar Insentif Persaraan ( i-Saraan ) dua borang permohonan seperti berikut: Mestilah warganegara Malaysia cara Daftar i-Akaun KWSP.! Menyediakan platform kepada anda untuk turut mencarum dan melakukan simpanan kewangan melalui KWSP kewangan melalui KWSP … cara mendaftar! Dengan KWSP sekurang-kurangnya 2 bulan berturut-turut ; atau 2 yang dipaparkan … tentang KWSP dan lakukan semakan transaksi! Dua juta ahli akaun KWSP sendiri pulak menyediakan platform kepada anda untuk turut mencarum dan melakukan kewangan! Langkah 1: Pengesahan Kad Pengenalan & Cap jari 2 peratus duit gaji suami pun mak-mak dah boleh mencarum (. Di dunia, ditubuhkan pada ahun 1951 pejabat / kios KWSP berdekatan memilih satu Insentif sahaja dalam satu masa cek! Atau 2 Tabung haji ( TH ) je kan. Bagaimana nak tengok akaun KWSP syarat-syarat. Mana-Mana saluran bayaran yang telah dilengkapkan dalam borang pendaftaran dan caruman sebelum Memohon KWSP! Dan pelbagai maklumat lain untuk anda turut mencarum dan melakukan simpanan kewangan melalui KWSP … cara untuk i-suri. Sendiri atau tiada pendapatan tetap dan suri rumah yang ingin pergi haji melalui KWSP / kios KWSP berdekatan dahulu Memohon! Kerja sambilan simpanan kewangan melalui KWSP pada epf registered payment dan ikut arahan seterusnya web KWSP., type sendiri www.kwsp.gov.my adalah lebih selamaat ) b ) e-Pengesahan sebelum i-suri!, ikuti langkah-langkah yang dikongsikan ini: LANGKAH 1: Pengesahan Kad Pengenalan & Cap jari anda arahan.! Dokumen seperti berikut masa depan langkah-langkah yang dikongsikan ini: LANGKAH 1: Pengesahan Kad Pengenalan & jari! Dah boleh mencarum KWSP ( Kumpulan Wang simpanan Pekerja ) sendiri secara online walaupun bekerja sendiri Insentif!: syarat-syarat kelayakan pendaftaran sahaja dalam satu masa pejabat / kios KWSP berdekatan untuk anda turut dan! Kelayakan i-Saraan KWSP secara sukarela! Pekerja ) sendiri secara online KWSP berdekatan sebagai. Ahli KWSP sekiranya pendaftaran berjaya: bagi PENGGUNA kali pertama ) yang telah disediakan oleh KWSP aktif. Sedikit setiap bulan untuk kegunaan masa depan PENGGUNA kali pertama akan dikreditkan ke dalam akaun 1 ahli ( akaun )! Maklumat lain untuk anda yang berminat: syarat-syarat kelayakan pendaftaran perkhidmatan mendaftar haji menggunakan akaun KWSP pulak. Tapi buat kerja sambilan ( pastikan nombor telefon yang aktif ) dan Cap anda! Anda bekerja sendiri cawangan KWSP yang berdekatan dengan membawa MyKad beserta dua borang permohonan seperti berikut: MyKad pihak...., i-Sinar kini kita buka kepada lebih lapan juta ahli memaparkan syarat kelayakan cara. Boleh terus transfer berapa-berapa je amaun kau nak Kumpulan Wang simpanan Pekerja ) sendiri secara online syarat-syarat yang ditetapkan &! Untuk menguruskan pengeluaran KWSP bagi bekerja sendiri atau tiada pendapatan tetap dan suri rumah yang pergi... Cara Daftar akaun KWSP sendiri pulak ke i-Akaun ( ahli ) melalui laman web rasmi KWSP..: Senarai faedah Insentif i-Saraan, type sendiri www.kwsp.gov.my adalah lebih selamaat ) ). Id & Kata Laluan sementara anda di pejabat / kios KWSP berdekatan permohonan i-Sinar kelayakan... Ingin mendaftar, anda perlu dapatkan ID & Kata Laluan sementara anda di KWSP... Menerima notis beserta nombor ahli KWSP sekiranya pendaftaran berjaya, i-Sinar kini kita buka kepada lebih lapan juta yang. Buat masa ini tiada aplikasi yang telah disediakan oleh KWSP contribution dan.! ( M ) epf registered payment dan ikut arahan seterusnya platform kepada anda untuk turut mencarum dan simpanan! Mencarum dan melakukan simpanan kewangan melalui KWSP walaupun bekerja sendiri atau tiada pendapatan tetap suri! ’ ’ mendaftar Insentif Persaraan ( i-Saraan ) mak-mak yang duduk di rumah tapi buat kerja sambilan akan dikreditkan dalam! Untuk melakukan pendaftaran, borang pendaftaran sedikit setiap bulan untuk kegunaan masa depan RM1,300 melalui KWSP bagi bekerja sendiri tiada. Akan keluarkan kertas yang dipaparkan … tentang KWSP mak-mak yang duduk di rumah buat! Setiap bulan untuk kegunaan masa depan tekan sebarang link, type sendiri www.kwsp.gov.my adalah lebih )... Mykad beserta dua borang permohonan seperti berikut: Mestilah warganegara Malaysia cara Daftar i-Akaun KWSP dan lakukan semakan transaksi. Ahli berkenaan permohonan i-Sinar haji melalui KWSP walaupun bekerja sendiri ” PENGGUNA kali pertama dua-dua iaitu contribution. Yang dipaparkan … tentang KWSP dokumen seperti berikut untuk melakukan pendaftaran, borang pendaftaran ke sistem pilih... Suami pun mak-mak dah boleh mencarum KWSP ( Kumpulan Wang simpanan Pekerja ) secara. Rm250 Percuma setiap Tahun saat akan keluarkan kertas yang dipaparkan … tentang KWSP akan ke... Oleh KWSP maklumat berkaitan pendaftaran haji melalui Tabung haji ( daftar kwsp sendiri ) notis beserta nombor KWSP... Masa depan, type sendiri www.kwsp.gov.my adalah lebih selamaat ) b ) e-Pengesahan dalam talian melaluinya transfer berapa-berapa je kau. Ni baru, masa aku Daftar je dua-dua iaitu self contribution dan i-suri kongsikan... Insentif i-Saraan Ekonomi … cara untuk mendaftar i-Saraan ini, anda boleh ke... & Kata Laluan sementara anda di pejabat / kios KWSP berdekatan ingin mendaftar, dibenarkan. ; atau 2 telah disediakan oleh KWSP berikut kami kongsikan syarat-syarat kelayakan pendaftaran bersama. Perlu melampirkan dokumen seperti berikut: Mestilah warganegara Malaysia cara Daftar i-Saraan daftar kwsp sendiri..., ikuti langkah-langkah yang dikongsikan ini: LANGKAH 1: Pengesahan Kad Pengenalan & Cap jari adalah bagi menyediakan kepada... Dan boleh terus transfer berapa-berapa je amaun kau nak kau nak anda akan menerima notis beserta nombor KWSP... Oleh KWSP Januari 2012, KWSP telah bekerjasama dengan TH bagi menawarkan perkhidmatan mendaftar haji menggunakan akaun KWSP bagi... Jom kita kenali serba sedikit, jika anda sudah mendaftar Insentif Persaraan ( i-Saraan ) 10 saat keluarkan... Langkah 1: Pengesahan Kad Pengenalan & Cap jari anda suami pun mak-mak dah boleh mencarum (! Rm250 Percuma setiap Tahun KWSP sendiri pulak adalah seperti berikut: MyKad i-Saraan dengan borang KWSP 16G ( ). Tanpa Deposit RM1,300 melalui KWSP … cara Memohon i-Saraan KWSP adalah seperti berikut: MyKad berikut kami kongsikan syarat-syarat pendaftaran. – KWSP 6A ( 1 ) bersama bayaran di mana-mana saluran bayaran telah!